Autosleutel kwijt en autoverzekering

De autosleutel kwijt en benieuwd welke mogelijkheden de autoverzekering biedt om de kosten daarvoor te laten vergoeden? Een nieuwe sleutel kan gemakkelijk een paar honderd euro kosten, vanwege de afstandsbedieningen daarin. Een autosleutel vernieuwen is daarmee een stuk lastiger dan het vernieuwen van een huissleutel die gemakkelijk bij gemaakt kan worden.

Diefstal van de autosleutel

Veel verzekeraars vergoeden een nieuwe autosleutel, mits er sprake is van verlies door diefstal. Het is dan uiteraard van belang om daar aangifte van te doen, zodat het voor de verzekeraar duidelijk is dat de sleutel is gestolen. In die gevallen is het mogelijk om de kosten voor een nieuwe sleutel te claimen bij de autoverzekering. Het kan honderden euro’s schelen, die u dan niet zelf hoeft te betalen.

Houd er rekening mee dat er sprake kan zijn van een eigen risico. Veel polissen keren maximaal €500 uit bij een gestolen autosleutel, min het eventuele eigen risico waarvan sprake is voor de autoverzekering.

De autoverzekering of de inboedelverzekering

Biedt de autoverzekering geen dekking voor een gestolen sleutel of is er sprake van een hoog eigen risico? Indien de sleutel tijdens een beroving of een (woning)inbraak is gestolen is het bovendien de moeite waard om goed te kijken naar de inboedelverzekering. In veel gevallen biedt deze dekking voor gestolen sleutels. Het betekent in de praktijk dat een autosleutel zowel vanuit de autoverzekering als vanuit de inboedelverzekering te claimen valt, zodat u de kosten daarvan niet zelf hoeft te betalen. Het is uiteraard van belang om de voorwaarden van de beide polissen er op voorhand goed op na te kijken, zodat u aan de hand daarvan na kunt gaan wat in uw geval de beste oplossing vormt.