Blog

Diverse leuke en interessante artikelen omtrent de autoverzekering.

Autosleutel kwijt en autoverzekering

De autosleutel kwijt en benieuwd welke mogelijkheden de autoverzekering biedt om de kosten daarvoor te laten vergoeden? Een nieuwe sleutel kan gemakkelijk een paar honderd euro kosten, vanwege de afstandsbedieningen daarin. Een autosleutel vernieuwen is daarmee een stuk lastiger dan het vernieuwen van een huissleutel die gemakkelijk bij gemaakt kan worden.

Kortingen autoverzekering

Op zoek naar de maximale korting op de autoverzekering en benieuwd hoe u die kunt krijgen? We kennen grofweg twee soorten kortingen:

  • No-claimkorting op de autoverzekering
  • Eenmalige kortingen op de autoverzekering

De eerste korting op de autoverzekering bouwt u op aan de hand van het aantal schadevrije jaren.

Eigen risico

Een groot aantal verzekeraars hanteren een eigen risico bij Beperkt Casco en All Risk autoverzekeringen. Dit houdt in dat u bij een schade een gedeelte zelf moet betalen, oftewel de hoogte van het eigen risico. Doorgaans is het eigen risico 150 euro per schadegeval,

No-claim beschermer

Automobilisten kunnen schadevrije jaren opbouwen bij de autoverzekering en krijgen hierdoor per schadevrij jaar een hoger kortingspercentage op de premie, ook wel de no-claim korting genoemd. Het is helaas zo wanneer er wel een schade geclaimd wordt dat er een behoorlijke terugval plaatsvind in het aantal schadevrije jaren en dat hierdoor de korting terugloopt.

Aanvullende modules

Tijdens het afsluiten van een autoverzekering kunt u zich vaak aanvullend verzekeren. Dit houdt in dat u aanvullende modules kunt afsluiten tegen een kleine meerprijs. Deze modules sluiten vaak naadloos aan op de autoverzekering die u vaak gelijktijdig afsluit. Enkele voorbeelden van aanvullende modules zijn: rechtsbijstandverzekering,

zelf-logo-blog

Zelf

Zelf is een onderdeel van SNS Reaal en wilt dat haar verzekeringen zo laag mogelijk geprijsd zijn, dit bereiken zij door zelf de kosten laag te houden. De verzekeraar doet niet aan dure commercials en heeft geen dure gebouwen.

Unive-logo-blog

Unive

Unive is een verzekeraar die zonder winstoogmerk werkt, hierdoor kunnen ze de premie laag houden. De aanbieder heeft voor elke portemonnee een geschikte autoverzekering, zo bepaalt uzelf hoe compleet uw dekking is. Naast de bekende dekkingsvormen WA, WA+ en All Risk bieden ze ook nog de keuze tot een All Risk Buget.

delta-lloyd-blog

Delta Lloyd

Delta Lloyd heeft in haar assortiment verzekeringen, vermogensbeheer en bancaire producten. De verzekeraar valt onder de Delta Lloyd Groep en is een echte financiƫle dienstverlener. Delta Lloyd heeft zowel particulier als zakelijke verzekeringen en is veelzijdig in haar assortiment.