Kortingen autoverzekering

Op zoek naar de maximale korting op de autoverzekering en benieuwd hoe u die kunt krijgen? We kennen grofweg twee soorten kortingen:

  • No-claimkorting op de autoverzekering
  • Eenmalige kortingen op de autoverzekering

De eerste korting op de autoverzekering bouwt u op aan de hand van het aantal schadevrije jaren. De tweede korting bieden de autoverzekeraars aan om u over de streep te trekken daar een polis af te sluiten.

No-claimkorting op de autoverzekering

De no-claimkorting op de autoverzekering wordt berekend ten opzichte van de nominale premie. Een autoverzekeraar zal beginnend bestuurders veelal zo’n 25% korting op die premie bieden, waardoor de polis betaalbaar blijft. Claimt u een schade? Dan loopt u een negatief aantal schadevrije jaren op, waardoor het risico bestaat dat u de volledige nominale premie zonder korting zal gaan betalen.

De no-claimkorting kan op basis van het aantal schadevrije jaren oplopen tot 75% of zelfs 80% korting op de nominale premie. Op die manier wordt de autoverzekering ieder jaar een beetje voordeliger, waardoor het na 15 of 20 jaar zonder schade mogelijk is de auto op een voordelige manier te verzekeren.

Eenmalige kortingen op de autoverzekering

Daarnaast is er steeds vaker sprake van eenmalige kortingen op de autoverzekering. Verzekeraars doen veel moeite om nieuwe verzekerden aan te spreken, bijvoorbeeld door hen een korting aan te bieden. Het is mogelijk om op die manier tot €200 aan premie te besparen, waardoor de polis een stuk voordeliger uit zal vallen.

Het verstandig om meerdere autoverzekeringen te vergelijken en goed te kijken naar zowel de eventuele eenmalige korting als de no-claimkorting die u kunt ontvangen op basis van het aantal schadevrije jaren. Houd er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het behoud van de schadevrije jaren, indien u een schadeclaim doet zal u gemiddeld 4 – 6 treden omlaag vallen en wordt de korting een stuk lager.